У Кишиневі проходить антиурядовий мітинг

У Кишиневі проходить антиурядовий мітинг

Укрінформ
У Кишиневі розпочався антиурядовий мітинг опозиції.

Замість площі Великих Національних зборів, як було заявлено раніше, акція проходить перед пам'ятником молдавському господарю Штефану Великому, оскільки центральну площу молдавської столиці зайняли представники партії Шора (по імені мера молдавського міста Оргєєв Ілана Шора), повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові. 

Як заявила один із організаторів антиурядового мітингу, лідер партії «Дія і солідарність» Майя Санду, зміна місця проведення мітингу пов'язана з тим, що «правляча в країні коаліція на чолі з Демократичною партією намагається перешкодити проведенню акції». 

Читайте також: Антиурядовий мітинг у Бухаресті назвали спробою перевороту

Мітинг опозиції організований Рухом національного опору, який було утворено за ініціативою опозиційних партій «Дія і солідарність», «Платформа «Гідність і правда», а також Ліберально-демократичною партією. 

Згідно з заявами організаторів акції, до антиурядового мітингу приєдналися і представники молдавської діаспори в Кишиневі та в багатьох містах Європи. 

Цього ж дня в Кишиневі проходить мітинг на підтримку нинішньої правлячої коаліції на чолі з Демократичною партією, а також мітинг представників Партії Шора. 

Правоохоронні органи Молдови закликають громадян під час мітингів утриматися від насильницьких дій і не піддаватися на провокації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-