ВМС США відновили Другий флот для стримування Росії в Атлантиці

ВМС США відновили Другий флот для стримування Росії в Атлантиці

Укрінформ
Військово-морські сили США на тлі активності підводних човнів ВМФ Росії офіційно відновили Другий флот в Атлантичному океані, розформований у 2011 році.

Про це повідомляє видання Politico.

"ВМС США в п'ятницю офіційно відновили військове командування часів "холодної війни", на яке протягом десятиліть покладалося протистояння противникам у водах Північної Америки - в рамках низки зусиль, спрямованих на перешкоджання воєнній експансії Москви", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, кораблі, авіація і морські десантні війська Другого флоту, який базується в Норфолку, штат Вірджинія, будуть використовуватися для операцій уздовж Східного узбережжя США, а також в північній частині Атлантичного океану.

Читайте також: Інформатори ЦРУ в Росії перестали виходити на зв'язок - NYT

"Наш контроль у морі і розширення військової присутності, дві критично важливі складові нашої національної безпеки, оспорюються іноземними державами, а саме Росією і Китаєм", - заявив командувач флоту ВМС США адмірал Кріс Греді.

Начальник штабу ВМС США Джон Річардсон, який на початку цього року видав розпорядження про відновлення Другого флоту, наголосив, що військово-морський флот не "напрошується на бійку".

За його словами, реалії потребують підтримки "великомасштабних океанських маневрових бойових дій" в Атлантичному регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-