Через пожежу під Берліном евакуювали сотні людей

Через пожежу під Берліном евакуювали сотні людей

Укрінформ
Поблизу німецької столиці бушує пожежа, яку поки що не вдається взяти під контроль; влада евакуювала більш як 500 місцевих жителів.

Про це повідомляє новинний телеканал N-TV.

"На південний захід від Берліна сталося займання на величезній лісовій території. Пожежники намагаються взяти вогонь під контроль. Більш як 500 осіб довелося евакуювати", - інформує ЗМІ. 

У четвер увечері було евакуйовано кілька сіл на південь від Потсдама. Вогонь бушував у 100 метрах від будинків. Зачеплено територію площею 400 гектарів. 

Вранці п'ятниці пожежні і аварійні намагалися використати важке устаткування, в тому числі бульдозери, вогневі вертольоти і водяні гармати, щоб запобігти поширенню полум'я на довколишні населені пункти.

Роботи ускладюються тим, що в лісі все ще залишаються старі боєприпаси часів Другої світової війни. Вогонь може спричинити вибух ручних гранат або патронів, вже були випадки детонації, тому пожежні бригади не можуть дістатися до деяких лісових районів.

Читайте також: Під Харковом горів завод з переробки пластмаси - гасили всю ніч

Осередок пожежі знаходиться всього в 50 кілометрах від столиці. Його відчувають і берлінці. У п'ятницю вранці запах горіння поширився майже по всьому місту, куди південно-західний вітер приніс дим вночі. Метеорологи обіцяють жителям німецької столиці, що ситуація покращиться. 

Фото: n-tv.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-