Болгарія наполягає на беззастережному приєднанні до Шенгену

Болгарія наполягає на беззастережному приєднанні до Шенгену

Укрінформ
Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов вважає, що його країна виконала всі умови для часткового вступу до Шенгенського безвізового простору. 

Про це він заявив під час зустрічі з керівником групи депутатів Європейської Народної партії в Європарламенті Манфредом Вебером, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

«На мій погляд, за рівнем безпеки морських і повітряних кордонів Болгарія заслуговує на те, щоб її негайно прийняли в Шенгенський простір», - заявив Борисов. 

Читайте також: Болгарія хоче стати цілорічною дестинацією для туристів

Торкнувшись безпеки наземних кордонів країни, болгарський прем'єр зазначив, що уряд вживає всі необхідні заходи, щоб убезпечити зовнішні кордони ЄС на всій протяжності болгарського державного кордону від нелегальних мігрантів, які прагнуть потрапити через територію Болгарії в інші держави Євросоюзу. 

На думку Манфреда Вебера, «ті, хто скептично ставляться до приєднання Болгарії до Шенгенського простору, зобов'язані приїхати в цю країну і своїми очима переконатися, що безпека на болгарських кордонах на високому рівні, і країна має бути прийнята в Шенген». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-