У Росії можуть заблокувати без суду 19 мільйонів сайтів - експерти

У Росії можуть заблокувати без суду 19 мільйонів сайтів - експерти

Укрінформ
Розроблений в Росії законопроект про блокування за «обґрунтування і виправдання екстремізму і тероризму» може призвести до необхідності заблокувати близько 19 млн інтернет-сайтів.

Про це зазначається у відгуку робочої групи «Зв'язок і IT» експертної ради при уряді РФ, який цитує газета «Комерсант».

«Під досудові блокування за обґрунтування і виправдання екстремізму і тероризму можуть потрапити до 19 млн сайтів, що призведе до порушення роботи інтернету», - вважають у експертній раді при уряді.

Підхід, що склався в Росії, до усунення інформації, визнаної екстремістською, вимагає доопрацювання, переконані експерти. На їхню думку, він має бути диференційованим і залежати від місцезнаходження ресурсу та його аудиторії.

Читайте також: Російський суд відхилив апеляцію Telegram проти ФСБ

«Блокування такої кількості ресурсів може призвести до істотного збільшення маршрутних таблиць, що може дуже вплинути на якість послуг передачі даних користувачам мереж зв'язку на території РФ, включаючи доступ до державних інформаційних систем», - попереджають експерти.

За їхніми даними, відповідно до запропонованих критеріїв, які виправдовують тероризм, можуть бути визнаними роботи Карла Маркса, Володимира Леніна та їхніх соратників, велика частина радянської літератури і праць радянських істориків, а також сучасної вітчизняної і зарубіжної публіцистики та белетристики.

Раніше в Росії внаслідок рішення Генпрокуратури у справі Telegram виявилися заблокованими 3,8 млн IP- адрес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-