Слідком РФ погодився оглянути уламки літака Качинського в присутності поляків

Слідком РФ погодився оглянути уламки літака Качинського в присутності поляків

Укрінформ
Слідчий комітет РФ задовольнив запит «компетентних органів Польщі» і дозволив додатково оглянути уламки літака Ту-154М президента Польщі Леха Качинського, який розбився в 2010 році під Смоленськом.

Про це повідомляється на сайті відомства.

«В ході слідства від компетентних органів Республіки Польща надійшов запит про проведення процесуальних дій на території Російської Федерації. Слідчим комітетом запит задоволено, і з 3 по 7 вересня 2018 року заплановано проведення в присутності польських представників додаткового огляду речових доказів - агрегатів, подсистем і конструктивних елементів літака Ту-154М, що зберігаються в м. Смоленську», - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що огляд проводитиметься «досвідченими слідчими центрального апарату за участю співробітників Головного управління криміналістики СКР із застосуванням всієї необхідної для фіксації його ходу і результатів криміналістичної техніки».

У СКР пообіцяли результати проведення процесуальних дій передати польській стороні «в установленому законодавством порядку».

Як відомо, 10 квітня 2010 року біля військового аеродрому "Північний" у Смоленську розбився літак Ту-154М, на якому польська державна делегація прямувала на заходи з нагоди 70-ї річниці Катинського злочину. В результаті катастрофи загинули всі 96 осіб, що знаходилися на борту: президентське подружжя Леха і Марії Качинських, а також представники політичної, військової, релігійної еліти Польщі, громадські активісти.

Читайте також: Смоленська катастрофа: у труні ще одного генерала знайшли фрагменти чотирьох тіл

Міждержавний авіаційний комітет (МАК) назвав причиною аварії літака помилку пілотів, які пішли на посадку в умовах поганої погоди. Польща, провівши своє розслідування, також дійшла висновку про помилку пілотів, але поклала провину за те, що трапилося на російських диспетчерів. Росія вини диспетчерів у катастрофі літака не визнала.

2016 року Польща відновила розслідування авіакатастрофи під Смоленськом, в рамках якого, серед іншого, були ексгумовані тіла загиблих. У березні 2016 року міністр національної оборони Польщі Антоній Мацеревич заявив, що причиною аварії міг стати теракт. У жовтні 2017 року він повідомив, що один з бортових самописців зафіксував момент вибуху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-