Іран обіцяє показати новий винищувач

Іран обіцяє показати новий винищувач

Укрінформ
На тлі погіршення відносин з США та Ізраїлем Іран 22 серпня представить новий винищувач та модернізовану протиракетну оборону. 

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на міністра оборони. 

"Нашим першим пріоритетом є наші ракетні потужності, і ми повинні їх посилити ... враховуючи зусилля супротивника в протиракетній обороні", - заявив міністр оборони Ірану Амір Хатамі в телевізійному інтерв'ю. Новий винищувач буде представлено в день національної оборонної промисловості країни 22 серпня.

Хатамі зазначив, що модернізація оборони викликана неодноразовими загрозами з боку Ізраїлю та Сполучених Штатів. Він також згадав втрати, які країна понесла під час війни з Іраком у 1980-х роках. Хатамі додав, що регіональний суперник країни - Саудівська Аравія - "має найбільший військовий бюджет у світі після Америки та Китаю ... тоді як наш оборонний бюджет обмежений". Тому Іран, за його словами, змушений гарантувати безпеку за мінімальну ціну.

Міністр оборони також відкинув ідею "арабського НАТО", яку він назвав "частиною гри з метою розпалити чвари" з боку США.

Читайте також: Лондон не вийде з Іранської ядерної угоди, як того просили в США

Як відомо, у травні президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати виходять з договору, укладеного у форматі Р5+1 (п'ять постійних членів Радбезу ООН плюс Німеччина) з Тегераном щодо припинення Іраном ядерної програми взамін на скасування санкцій.

За його словами, угода не обмежує іншої "злочинної" діяльності іранської сторони, такої як програми розробки балістичних ракет та підтримки терористичних організацій на Близькому Сході.

Фото: Tasnim

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-