США поінформували Москву про свої плани на Сирію

США поінформували Москву про свої плани на Сирію

Укрінформ
США не підуть з Сирії до остаточної перемоги над "Ісламською державою".

Американці залишаються в Сирії і готуються до завершальної фази військової операції проти "Ісламської держави", заявив спецпредставник президента США в коаліції по боротьбі з тероризмом Бретт Макгерк, передає ТСН.

"Ми залишаємося в Сирії, увага приділяється остаточній перемозі над ІД. Ми поки ще не запустили остаточну фазу по боротьбі з "фізичним" халіфатом, це готується зараз", - пояснив Макгерк.

Помічник держсекретаря у справах Близького Сходу Девід Саттерфілд заявив, що інформація про продовження участі США у військовій операції в Сирії вже передана Кремлю.

"Що стосується більш широких питань про збереження присутності США в Сирії – ми там для перемоги, остаточної перемоги над ІД. І цей посил президент Трамп передав президенту Путіну", - сказав Саттерфілд на прес-конференції.

Читайте також: США не будуть вкладатися у відновлення Сирії до мирних переговорів

Як повідомлялося, Держдепартамент США провів ряд змін у структурах, які покликані формувати американську політику в Сирії. Так, було створено посаду представника держсекретаря із сирійського діалогу, котру обійняв екс-посол Сполучених Штатів в Іраку Джим Джеффрі.

Джоел Рейберн став спецпосланцем по Сирії. Обидва дипломати покликані сприяти "закінченню сирійського конфлікту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-