Нелегали все частіше намагаються потрапити в Німеччину вантажними потягами - Bild

Нелегали все частіше намагаються потрапити в Німеччину вантажними потягами - Bild

Укрінформ
Поліція Німеччини останнім часом фіксує значне збільшення спроб нелегальних мігрантів потрапити до країни у вантажних поїздах.

Про це повідомляє Bild.

«Вантажні поїзди з Італії все частіше служать біженцям в якості транспортних засобів для незаконного в'їзду в Німеччину», - пише видання.

За даними ЗМІ, мігранти забираються в склади у північній Італії, проїжджають через Швейцарію, звідки потрапляють у Вайль-на-Рейні, земля Баден-Вюртембергу, - це перша станція на німецькій землі, де зістрибують з поїздів. У цей момент поліція і намагається їх затримати.

У першій половині цього року, за даними федеральної поліції, лише в Баден-Вюртемберзі було затримано 254 мігранта, які прибули в Німеччину на вантажних потягах. Тепер в основному на лінії Базель-Карлсруе задіяні вертольоти, вздовж залізничних шляхів чергують спеціальні сили охорони правопорядку.

Читайте також: Меркель про кризу біженців: у 2013 році ми припустилися помилки

При цьому підкреслюється, що мова йде, в першу чергу, про безпеку самих мігрантів, які піддаються смертельному ризику: по шляхах проходить кабель напругою 15 тис. вольт.

Як наголошується, в минулому році фіксувалися лише поодинокі випадки проникнення нелегалів в Німеччину у вантажних поїздах. Зі схожою проблемою стикалася і Баварія, але після посилення контролю італійської поліції у Вероні число подібних випадків там істотно скоротилася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-