Меркель про кризу біженців: у 2013 році ми припустилися помилки

Меркель про кризу біженців: у 2013 році ми припустилися помилки

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель усвідомлює, що ще в 2013 році можна було якщо не уникнути, то хоча б попередити ситуацію 2015-го з кризою біженців, якби Європа надала більше допомоги країнам, звідки люди тікають.

У тому, що тоді були допущені помилки, глава німецького уряду зізналася в ході діалогу з громадянами на теми Європи в Єні у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Я дуже самокритично кажу, що у 2013 ми припустилися помилки", - сказала Меркель.

Вона вважає, що Євросоюз недостатньою мірою оцінив процеси, що відбувалися в Йорданії, Лівії. При цьому політик зазначила, що з Сирією ситуація дещо інша, адже "там при владі перебуває диктатор". У те, що біженці взагалі не кинулися б до Європи, вона не вірить, але допускає, що "дечому можна було б запобігти".

Тепер же, за словами Меркель, треба винести уроки з 2015-го і не допустити повторення ситуації. На думку канцлера, ЄС повинен допомагати в плані поліпшення гуманітарної обстановки та стимулювання економічного розвитку країн, де від воєнних дій страждають люди.

При цьому Меркель зазначила, що вирішувати питання допомоги, зокрема й фінансової, непросто в колі 28 країн, кожна з яких найчастіше має власне бачення проблеми. Європа не функціонуватиме, коли деякі країни не виконують своїх обов'язків, додала політик. "Нам стане набагато дорожче, якщо ми не допомагаємо на місцях, якщо ми не боротимемося з причинами міграції в самих країнах", - сказала канцлер ФРН.

Читайте також: Меркель підтвердила європейські перспективи для Західних Балкан

Сьогодні велику небезпеку становить наплив нелегальних мігрантів з Африки, з якої, переконана Меркель, треба знайти рішення, яке влаштує обидві сторони.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-