Космічні сили потрібні США для захисту супутників від РФ і Китаю - Пентагон

Космічні сили потрібні США для захисту супутників від РФ і Китаю - Пентагон

Укрінформ
Космічні війська необхідні США для захисту американських супутників від наступальних озброєнь Росії та Китаю. 

Про це заявив міністр оборони США Джеймс Меттіс під час візиту до Бразилії, повідомляє Voice of America.

"Американські космічні сили необхідні для захисту американських супутників від наступальних озброєнь у руках Китаю та Росії", - йдеться у повідомленні. 

За словами Меттіса, у США немає планів щодо розміщення зброї в космосі, але супутники відіграють важливу роль не тільки в проведенні військових операцій, а й життєво необхідні для світової економіки, тому їх потрібно обороняти.

Глава Пентагону нагадав, що в січні 2007 року Китай наземною ракетою знищив власний метеорологічний супутник, що, на думку Меттіса, було зроблено, щоб продемонструвати Вашингтону свої можливості.

Читайте також: Санкції проти РФ через застосування хімзброї введуть поетапно - Держдеп

"Ми прочитали це послання Китаю, що вони можуть знищити супутник у космосі. З тих пір наші розвідувальні служби спостерігали за тим, як інші країни, зокрема й Росія, розвивають свої наступальні можливості в космосі", - сказав Меттіс.

Глава Пентагону наголосив, що США не можуть ігнорувати потенційні загрози для американських супутників.

"Ми говоримо, що зможемо захистити наші супутники в космосі. І якщо хтось спробує атакувати з використанням військових засобів, ми не будемо байдуже дивитися на це", - заявив Меттіс.

Як повідомлялося раніше, адміністрація президента Трампа планує створити до 2020 року Міністерство космічних сил, яке опікуватиметься підготовкою, забезпеченням та належним функціонуванням нового роду Збройних сил США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-