Вірменія відмовляється від пластикових пакетів

Вірменія відмовляється від пластикових пакетів

Укрінформ
Першим містом Вірменії, у якому заборонять використання пластикових пакетів, стане Талін.

Про це повідомляє портал PanARMENIAN.Net.

"У Вірменії стартував процес заборони на використання одноразових пластикових пакетів. Першим містом, де пластик буде заборонений, стане Талін Арагацотнської області країни", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє портал, ініціатива міністерства передбачає заборону на одноразовий пластик у окремому місті, далі - області, далі - по всій країні.

В рамках програми передбачається роздача жителям багаторазових тканинних пакетів.

Читайте також: У Франції змінять систему встановлення ПДВ, щоб спонукати до ресайклінгу

Зазначається, що у ході процесу у громаді проведені слухання за участю жителів, представників бізнесу, міністерств та зацікавлених структур.

Як повідомлялося, низка країн та американських штатів вже запровадила обмеження на одноразові пакети, включаючи Францію, Бельгію, Китай, Гаваї і Каліфорнію.

Читайте також: У Новій Зеландії заборонять поліетиленові пакети

До слова, Київ може стати першим українським містом, де у роздрібних магазинах офіційно заборонять пластикові пакети, перш за все - одноразового використання. Київська міська рада в останніх числах грудня 2017 року звернулася до Верховної Ради з ініціативою ухвалити відповідний закон. Екологи та експерти з охорони здоров'я такого кроку очікували роками, адже, за приблизними підрахунками, один українець щорічно використовує до 500 поліетиленових пакетів - у десятки разів більше, ніж допускають європейські норми і вимоги багатьох інших країн.

Однак, ініціатива сподобалася не всім. Критики вважають, що слід спочатку розробити детальний план відмови від звичних методів упаковки і запропонувати покупцям гідну альтернативу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-