Судно Aquarius з врятованими мігрантами знову не приймає жодна країна

Судно Aquarius з врятованими мігрантами знову не приймає жодна країна

Укрінформ
Судно Aquarius, що прийняло на борт більш як 140 біженців, продовжує дрейфувати в Середземному морі, оскільки жодна з країн не пускає його у свої порти.

Про це пише німецька Zeit.

«На борту приватного рятувального судна Aquarius 141 людина, яку було врятовано в Середземному морі. З п'ятниці воно намагається отримати право зайти у безпечний порт», - йдеться в публікації.

Читайте також: Франція готова прийняти біженців із судна Aquarius, але не всіх

Судно знаходиться в управлінні організацій «Лікарі без кордонів» і SOS Mеditerranеe, які закликали країни ЄС пустити його в один з портів співдружності, щоб люди могли зійти на берег.

Мігрантів було врятовано в ході двох операцій у зоні дії лівійської берегової охорони. При цьому Тріполі також відмовився приймати судно. 

Читайте також: У Марокко з півночі на південь перевезли сотні мігрантів

За словами волонтерів, на борту знаходяться 67 неповнолітніх без супроводу. Більш як 70% врятованих - громадяни Сомалі й Еритреї.

Франко-німецьке судно Aquarius цього року врятувало в морі більш як 3 тис. осіб. Команда не раз опинялася в ситуації, коли уряди європейських країн відмовлялися пускати судно у свої порти і приймати біженців. Так, у червні, після багатьох днів поневірянь і відмов з боку Італії і Мальти прийняти судно, на борту якого в той момент знаходилося більш як 600 осіб, Aquarius все-таки зміг кинути якір у порту Іспанії.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-