Франція готова прийняти біженців із судна Aquarius, але не всіх

Франція готова прийняти біженців із судна Aquarius, але не всіх

Укрінформ
Франція готова прийняти біженців з рятувального судна Aquarius організації SOS Méditerranée, що прямує в порт Валенсії на сході Іспанії.

Про це заявив міністр у справах Європи та закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан в ході переговорів зі своїм іспанським колегою Жозепом Боррелем, передає DW.

Йдеться про тих біженців, які відповідають "критеріям, визначеним у законодавстві", пояснили у французькому МЗС. Остаточному рішенню передуватимуть необхідні перевірки, які візьмуть на себе співробітники французького відомства у справах біженців, яке діє на території Іспанії.

Як очікується, судно прибуде в порт Валенсії 16 червня. На борту Aquarius знаходяться 629 нелегальних мігрантів. Якій кількості з них буде надано притулок, поки не відомо.

Читайте також: Суперечка через мігрантів: прем'єр Італії їде до Макрона

Раніше судно відмовилися прийняти Італія і Мальта. Верховний комісаріат ООН у справах біженців закликав невідкладно врятувати людей у Середземному морі, зазначивши, що питання відповідальності і розподіл цих мігрантів між країнами ЄС можна буде вирішити згодом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-