У Марокко з півночі на південь перевезли сотні мігрантів

У Марокко з півночі на південь перевезли сотні мігрантів

Укрінформ
Влада Марокко перевезла сотні мігрантів з розташованих на півночі районів до південних регіонів країни. Там перебувають переважно ті, хто хоче шукати притулку в Іспанії. 

Про це у неділю заявили представники правозахисної організацій AMDH, повідомляє DW.

"Більшість переселених мігрантів походили з країн, розташованих на південь від пустелі Сахара. Загалом з середини минулого тижня в регіонах на півночі Марокко, розташованих поблизу узбережжя й іспанського ексклаву Мелілья, тривають затримання та арешти біженців. Правозахисники називають ці дії незаконними", - йдеться у повідомленні.

Силовики також зруйнували розташовані у лісах неподалік Мелільї табори біженців. У містах Надор та Танжер поліція проводить облави з метою виявити та затримати мігрантів, стверджують правозахисники.

Останнім часом у Марокко спостерігається дедалі більший притік мігрантів, чия кінцева мета - Євросоюз. Цьогоріч, за даними ООН, до Іспанії з Марокко потрапили понад 28 тисяч шукачів притулку - стільки ж, скільки за увесь минулий рік.

Читайте також: Берегова охорона Іспанії за вихідні врятувала 395 мігрантів

Напередодні канцлер Німеччини Ангела Меркель під час візиту до Іспанії пообіцяла Мадриду підтримку в зусиллях, спрямованих на скорочення притоку мігрантів з Африки Середземним морем.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-