Посол США закликав Велику Британію вийти з іранської ядерної угоди

Посол США закликав Велику Британію вийти з іранської ядерної угоди

Укрінформ
Посол США в Лондоні Вуді Джонсон озвучив у неділю позицію офіційного Вашингтона із закликом до Великої Британії підтримати позицію США та вийти з іранської ядерної угоди.

Про це повідомило в неділю американське інформагентство Reuters.

"Сполучені Штати закликали в неділю Велику Британію відмовитися від підтримки ядерної угоди з Іраном від 2015 року, й замість неї об'єднати зусилля з Вашингтоном у протистоянні глобальній загрозі з боку Тегерана", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Німецький міністр розкритикував торговельну політику США

Зокрема, з відповідним зверненням виступив посол США в Британії Вуді Джонсон, розкритикувавши Тегеран за фінансування "непрямої участі у війнах, а також злочинної діяльності". Він закликав Євросоюз не інвестувати в економіку Ірану, наголосивши на необхідності "сталих та суттєвих" змін у цій країні.

"Поки цього не станеться, Америка посилюватиме тиск, і ми хочемо, щоб Велика Британія стала на наш бік", - заявив Джонсон у публікації, що вийшла в The Sunday Telegraph.

Читайте також: Іран вирішив "заморозити" дипломатичні контакти із США

Він наголосив, що настав час вийти з іранської ядерної угоди 2015 року. Він також висловив заклик до Великої Британії застосувати свою "потужну дипломатичну силу та вплив" і приєднатися до США, які прагнуть досягти справжньої всеосяжної угоди.

Нагадаємо: у травні Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати виходять з договору, укладеного у форматі Р5+1 (п'ять постійних членів РБ ООН плюс Німеччина) з Тегераном щодо припинення в Ірані ядерної програми взамін на скасування санкцій.

За його словами, угода не обмежує іншої "злочинної" діяльності іранської сторони, такої як програми розробки балістичних ракет та підтримки терористичних організацій на Близькому Сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-