Іран вирішив

Іран вирішив "заморозити" дипломатичні контакти із США

Укрінформ
Глава МЗС Ірану Мохаммад Джавад Заріф заявив, що представники країни не мають наміру зустрічатися з американськими колегами.

Про це повідомляє агентство AFP.

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи планується зустріч з держсекретарем США Майком Помпео, Заріф сказав: "Ні, не буде зустрічі".

Крім того, він зазначив, що не заплановані і зустрічі представників Ірану з американськими чиновниками в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку наступного місяця, на яку повинен прибути президент Ірану Хасан Рухані та лідер США Дональд Трамп.

"Щодо нещодавньої пропозиції Трампа (про переговори) наша офіційна позиція була оголошена президентом та нами. Американці нечесні, а їх жага до санкцій не допускає жодних переговорів", - сказав Заріф.

Читайте також: Іран випробував балістичну ракету після відновлення санкцій США

Як повідомлялося раніше, після того, як Сполучені Штати вийшли з іранської ядерної угоди та відновили санкції, пов'язані з ядерною програмою Тегерана, Іран уперше за понад річний термін провів випробування балістичної ракети.

Випробування іранської балістичної ракети близького радіусу дії "Fateh-110" відбулося одночасно з масштабними військово-морськими навчаннями в Ірані минулого тижня. У маневрах узяли участь більше 50-ти малих катерів у Ормузькій протоці, щоб відпрацювати перекриття життєво важливого водного шляху, через який проходить щорічно 30% світової нафти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-