Іран випробував балістичну ракету після відновлення санкцій США

Іран випробував балістичну ракету після відновлення санкцій США

Укрінформ
Після того, як Сполучені Штати вийшли з іранської ядерної угоди та відновили санкції, пов'язані з ядерною програмою Тегерана, Іран вперше за понад річний термін провів випробування балістичної ракети.

Про це повідомив у п'ятницю американський центральний телеканал Fox News із посиланням одразу на трьох представників адміністрації США.

"Вперше за понад рік Іран здійснив випробувальний пуск балістичної ракети, зухвало продемонструвавши незгоду, через місяць після того, як президент Трамп вивів США з ключової ядерної угоди та через кілька днів після того, як його адміністрація застосувала нові санкції проти Ісламської Республіки", - зазначається в повідомленні.

Випробування іранської балістичної ракети близького радіусу дії "Fateh-110" відбулося одночасно із масштабними військово-морськими навчаннями в Ірані минулого тижня. У маневрах взяли участь більше 50-ти малих катерів у Ормузькій протоці, щоб відпрацювати перекриття життєво важливого водного шляху, через який проходить щорічно 30% світової нафти.

Читайте також: США готуються до кіберпомсти Ірану

Й хоча в Пентагоні вже заявляли про широку військово-морську активність іранських ВМС у цьому регіоні, про випробування ракети раніше не повідомлялося.

Сам пуск відбувся з військової бази Бандар-е-Яск у південно-східному Ірані та був зафіксований американськими супутниками спостереження.

Як уточнили в оборонному відомстві США, ракета Fateh-110 пролетіла більше 100 миль через Ормузьку протоку до місця випробувань в іранській пустелі.

Водночас, у Пентагоні офіційно поки не коментують запуск балістичної ракети Іраном на його території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-