Розслідування отруєння

Розслідування отруєння "Новічком" обійшлося в $13 мільйонів

Укрінформ
Розслідування отруєння нервовим агентом «Новичок» у Солсбері й Еймсбері обійшлося британській поліції в 13 млн доларів (понад 10 млн фунтів стерлінгів).

Про це повідомляє The Guardian.

«Витрати на поліцію, пов'язані з інцидентами отруєння "Новичком" у Солсбері й Еймсбері, перевищили 10 мільйонів фунтів», - йдеться в повідомленні.

Близько 9 млн доларів (7 млн фунтів стерлінгів) було витрачено для залучення фахівців з інших служб. Ще 1,7 млн доларів (1,3 млн фунтів) пішло на понаднормову роботу поліції графства Вілтшир.

Інші ж витрати були пов'язані з утилізацією та заміною поліцейських автомобілів, які могли бути заражені нервовим агентом.

Зазначається, що у вказану суму не включено витрати Скотленд-Ярду.

У поліції Вілтшира вважають, що британський уряд має покрити всі витрати.

Нагадаємо, 5 березня в Великобританії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його дочка Юлія потрапили до лікарні після серйозного отруєння невідомою речовиною.

14 березня прем'єр-міністр Британії Тереза Мей звинуватила в нападі Росію.

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великобританії правильно ідентифікувала речовину, якою бувло отруєно Скрипаля і його дочку Юлію, і підтвердили російське походження "Новачка".

Читайте також: Отруєння у Еймсбері: Британія запросила ОЗХЗ для збору нових зразків

Пізніше, 30 червня відбулося отруєння "Новичком" двох людей у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла. Її партнер, 45-річний Чарлі Роулі, який також отруївся речовиною, залишається в критичному стані в лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-