Отруєння в Еймсбері: Британія запросила ОЗХЗ для збирання нових зразків

Отруєння в Еймсбері: Британія запросила ОЗХЗ для збирання нових зразків

Укрінформ
Британський уряд запросив незалежних технічних експертів з Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) для збирання зразків у справі про отруєння в Еймсбері.

Про це йдеться у повідомленні МЗС Британії.

"Велика Британія запросила незалежних технічних експертів із міжнародної організації з хімічної зброї (ОЗХЗ - ред.) приїхати в країну для збирання нових зразків", - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у британському відомстві, експерти з ОЗХЗ приїдуть у Британію, щоб продовжити роботу з незалежного визначення нервово-паралічної речовини, яка призвела до смерті британської громадянки в Еймсбері та серйозне захворювання ще одного громадянина.

В МЗС додали, що заступник постійного представника Великої Британії в ОЗХЗ у листі до генерального директора організації запросив спеціалістів для надання допомоги у роботі, яка вже мала місце раніше, відповідно до статті VIII 38 (e) Конвенції про хімічну зброю.

Під час візиту експерти ОЗХЗ відберуть більше зразків, які будуть проаналізовані в авторитетних міжнародних лабораторіях, визначених самою організацією.

Читайте також: Великобританія попросить РФ видати підозрюваних у справі отруєнь Новічком - Guardian

Як повідомлялося, 44-річна Дон Стерджес і її 45-річний партнер Чарлі Роулі були виявлені непритомними 30 червня в Еймсбері, що неподалік від Солсбері. Стерджесс померла 8 липня.

Поліція підтвердила, що пара зазнала впливу нервово-паралітичної речовини "Новічок".

Пара захворіла через три місяці після того, як колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними на лавці у Солсбері. Вони потрапили до лікарні із отруєнням невідомою речовиною 5 березня. Речовину ідентифікували як "Новічок". 10 квітня стало відомо, що Юлію Скрипаль виписали з лікарні, а її батько вийшов з критичного стану.

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження "Новічка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-