Британія привітала рішення США про нові санкції проти Росії

Британія привітала рішення США про нові санкції проти Росії

Укрінформ
Уряд Великої Британії вітає рішення США про запровадження нових санкцій щодо Росії через отруєння колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері.

Про це заявив речник британського МЗС, повідомляє Euronews.

"Велика Британія вітає рішення нашого американського союзника. Сильна міжнародна відповідь на використання хімічної зброї на вулицях Солсбері надсилає Росії однозначний месидж, що її провокативна й нерозсудлива поведінка не залишиться без відповіді", - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, Держдепартамент США оголосив про запровадження з 22 серпня санкцій проти РФ через застосування нею бойової хімічної речовини "Новічок" у Великій Британії. Законодавство США вимагає від президента рішучих дій проти країни, що використала хімічну чи біологічну зброю.

Колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія 5 березня були знайдені непритомними на лавці у Солсбері. Їх госпіталізували з отруєнням невідомою речовиною.

Поліція встановила, що Скрипалів отруїли нервово-паралітичною речовиною типу "Новічок". Британська влада звинуватила Росію в причетності до отруєння. 

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великої Британії правильно ідентифікувала речовину, якою були отруєні Скрипалі, і підтвердили російське походження "Новічка".

10 квітня стало відомо, що Юлію Скрипаль виписали з лікарні, а її батько вийшов із критичного стану.

Читайте також: Глава МЗС Австралії заговорила про розширення санкцій проти Росії

А 30 червня в Еймсбері, що неподалік від Солсбері, були виявлені непритомними  44-річна Дон Стерджес і її 45-річний партнер Чарлі Роулі. Стерджесс померла 8 липня.

Поліція підтвердила, що пара зазнала впливу нервово-паралітичної речовини "Новічок".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-