В Аргентині відмовилися легалізовувати аборти

В Аргентині відмовилися легалізовувати аборти

Укрінформ
Сенат Аргентини відхилив законопроект, який дозволяв легалізацію абортів.

Про це повідомляє Euronews.

"Сенат Аргентини відхилив запропонований законопроект щодо легалізації абортів після тривалих дебатів та розбіжностей в латиноамериканській країні", - йдеться у повідомленні.

Згідно з голосуванням, 38 сенаторів проголосували проти законопроекту, у той час як 31 його підтримали. Ще двоє депутатів утрималися.

Як повідомляє Euronews, голосування у Сенаті відбулося через два місяці після того, як відповідний законопроект був схвалений у нижній палаті аргентинського Конгресу.

Зазначається, що схвалення законопроекту дозволило б жінкам робити аборти до 14 тижнів вагітності, адже в країні на сьогодні можна зробити аборти за двох умов: після згвалтування або якщо вагітність загрожує здоров'ю матері.

Читайте також: Україна та Аргентина домовилися про передачу засуджених

За оцінкою Human Rights Watch, в Аргентині щороку робиться приблизно півмільйона абортів, що становить 40% від усіх вагітностей.

Як повідомляв Укрінформ, в Ірландії в п'ятницю, 25 травня, проходив референдум щодо скасування восьмої поправки до Конституції країни, яка забороняє аборт, якщо немає загрози для життя матері. В результаті 66,4% громадян проголосували за скасування поправки.

Фото: euronews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-