Стало відомо, скільки македонців підтримують перейменування країни

Стало відомо, скільки македонців підтримують перейменування країни

Опитування
Укрінформ
Більше 40% жителів Македонії підтримують угоду з Грецією про зміну назви країни.

Про це повідомляє Euractiv, наводячи дані останнього соцопитування.

Напередодні референдуму 30 вересня результати опитування показали, що громадяни Македонії підтримують як заявку на членство в НАТО, так і на вступ до ЄС, а також угоду про нову назву з Грецією.

"Питання, на яке македонці відповідатимуть на референдум, звучить так: "чи виступаєте ви за членство в Європейському Союзі і НАТО, прийнявши угоду між Республікою Македонія та Республікою Греція?". Згідно з опитуванням, 41,5% респондентів мають намір сказати "так" на референдумі і 35,1% - проголосувати проти", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Прем'єр Македонії обіцяє поважати результати референдуму

Разом з тим опитування підкреслив розрив між різними громадами в країні.

Албанська меншина в основному підтримує угоду (88%), тоді як серед македонців за неї  виступають тільки 27,4%. 45,2% відкидають угоду.

Більшість опитаних (66,4%) готові прийти на референдум, в той час як 19,8% мають намір бойкотувати голосування. При цьому лише близько 20% респондентів повністю знайомі з текстом угоди про зміну назви між двома країнами.

Як відомо, 17 червня цього року Греція і Македонія підписали історичну угоду про зміну назви останньої після кількох десятиліть серйозної суперечки, в ході якого Афіни блокували для Скоп'є будь-які можливості інтеграції в ЄС і НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-