У вибори США втручалася не лише Росія - глава Пентагону

У вибори США втручалася не лише Росія - глава Пентагону

Укрінформ
У вибори президента США у 2016 році ймовірно могли втручатися й інші країни, окрім Росії.

Про це заявив міністр оборони США Джеймс Меттіс, передає прес-служба відомства.

"Ми всі бачили, що сталося в 2016 році (під час президентських виборів США - ред.), коли росіяни і, ймовірно, інші, але росіяни точно, намагалися вплинути на хід голосування й фактично зіпсувати виборчий процес", - повідомив він.

Водночас Меттіс поклав відповідальність за напади на американський виборчий процес у 2016 років саме на російський уряд.

За словами глави Пентагону, агентства Міністерство оборони США тепер знають, чого шукати, і готові надати підтримку Міністерству внутрішньої безпеки та  чиновникам, які відповідають за виборчий процес на рівні штату та на місцевому рівні для захисту чесності самих американський проміжних виборів від іноземного втручання. 

Читайте також: Білий дім не сумнівається у втручанні РФ у вибори - радник Трампа

Він також зауважив, що наразі важливіше сфокусувати свою увагу на захисті самого виборчого процесу замість однієї країни.  

Як повідомлялося, Комітет з розвідки Сенату США у своєму звіті, опублікованому 3 липня, підтвердив висновки розвідки щодо втручання Росії у президентські вибори в США в 2016 році.

Зокрема, російські хакери перед американськими президентськими виборами 2016 року здійснювали кібератаки на сервери Демократичної партії, а також під час виборчої кампанії за дорученням Москви поширювали пропаганду в соцмережах з метою вплинути на її результати на користь Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-