Адміністрація Трампа планує ускладнити отримання громадянства США

Адміністрація Трампа планує ускладнити отримання громадянства США

Укрінформ
Адміністрація Білого дому готує документ, який ускладнить процедуру отримання громадянства та виду на проживання для законних мігрантів, які коли-небудь користувалися програмами соціальної допомоги.

Про це повідомив у вівторок американський телеканал NBC News із посиланням на джерела в Білому домі.

"Як очікується, адміністрація Трампа ближчими тижнями внесе пропозицію, яка ускладнить для легальних іммігрантів отримання громадянства або "зелених карток", якщо вони будь-коли користалися поширеними програмами соціальної допомоги, в тому числі Obamacare", - зазначає телеканал, посилаючись одразу на чотири джерела.

Читайте також: У Євросоюзі хочуть запровадити нові правила надання громадянства

При цьому уточнюється, що цей крок не потребує схвалення Конгресу. Його головним ініціатором став старший радник Білого дому Стівен Міллер в контексті політики адміністрації Трампа щодо обмеження кількості мігрантів, які щороку отримують правовий статус.

Детальні правила в рамках нової ініціативи продовжують перебувати на стадії розробки, але вже зараз відомо, що складнощів можуть зазнати мігранти, які коли-небудь користувалися перевагами Obamacare, дитячого медстрахування, талонами на харчування та іншими соціальними пакетами.

Читайте також: ЄС відкличе всіх британських дипломатів із представництв через Brexit

Юристи у сфері імміграції вважають, що ці заходи призведуть до найбільшої зміни в системі легальної імміграції впродовж десятирічь, що, за попередніми оцінками, може вплинути на понад 20 млн іммігрантів. При цьому, особливо чутливою категорією є люди, які працюють, але не отримують достатньої зарплати для підтримки своїх сімей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-