Колесніков, Льовочкін, Пінчук: Гейтс розповів, хто платив мільйони Манафорту

Колесніков, Льовочкін, Пінчук: Гейтс розповів, хто платив мільйони Манафорту

Укрінформ
Колишній бізнес-партнер Пола Манафорта Річард Гейтс заявив на суді, що екс-радник Віктора Януковича отримував мільйонні перерахування з України через підставні фірми, які контролювалися українськими політиками й олігархами.

Про це повідомило в вівторок американське видання Vice News.

"Наступного дня після заяви Гейтса про 15 таємних підставних компаній, які, за його словами, він і Манафорт використовували для отримання платежів з України та приховування доходів від американської влади, він розповів про дюжину інших офшорних структур, які використовувалися багатими й впливовими українцями, щоб платити мільйони американським консультантам", - зазначає видання.

Читайте також: Американські ЗМІ не вірять, що Манафорт надавав послуги Порошенку

За словами Гейтса, ці компанії контролювалися людьми з близького кола Віктора Януковича. У цьому зв'язку були названі прізвища екс-міністра транспорту Бориса Колесникова й глави адміністрації президента Сергія Льовочкіна.

Читайте також: Бухгалтер Манафорта зізналася в підробці фінансової звітності

Крім того, у цьому списку опинився й український олігарх Віктор Пінчук, з яким пов'язують виплату в розмірі $150 тис. на президентську кампанію Дональда Трампа. Гроші Пінчука, за словами Гейтса, перераховувалися через компанію Plymouth Consultants Ltd. При цьому Гейтс повідомив, що виплати Пінчука були пов'язані з "юридичним проектом", деталі по якому не були уточнені на слуханнях.

Гейтс також описав, як Манафорт планував здійснювати допомогу Україні щодо членства в ЄС через проект під назвою "Engage Ukraine".

Читайте також: Партнер Манафорта підтвердив у суді факти фінансових фальсифікацій

Нагадаємо: у передмісті Вашингтона, Александрії (штат Вірджинія) минулого тижня розпочалися судові слухання по справі колишнього радника проросійського президента Януковича та екс-глави президентської кампанії Дональда Трампа Пола Мананфорта. Прокурори звинувачують 69-річного політтехнолога й консультанта в тому, що він заробив в Україні до $60 млн та намагався частково приховати ці прибутки від американської податкової системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-