Партнер Манафорта підтвердив у суді факти фінансових фальсифікацій

Партнер Манафорта підтвердив у суді факти фінансових фальсифікацій

Укрінформ
Колишній бізнес-партнер Пола Манафорта Рік Гейтс засвідчив у суді в понеділок, що допомагав йому підробляти фінансові документи для податкової служби США, у яких не вказувалися мільйонні надходження з-за кордону.

Про це повідомило американське інформагентство Reuters.

"Рік Гейтс, давній бізнес-партнер колишнього голови кампанії президента Трампа Пола Манафорта, в понеділок дав свідчення в суді, що допомагав Манафорту подавати фальшиві податкові декларації та не показував банківських рахунків за кордоном", - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Українські бізнес-партнери вимагали, щоб Манафорт не реєстрував доходи

Як очікується, Гейтс стане ключовим свідком у справі уряду проти Манафорта. Він визнав свою провину в лютому й погодився співпрацювати з прокурорами за угодою, яка могла посприяти зменшенню його покарання.

Нагадаємо: суд над колишнім політтехнологом екс-президента України Віктора Януковичем та екс-керівником передвиборної кампанії Дональда Трампа - Полом Манафортом - розпочався у вівторок, 31 липня. Його, зокрема, обвинувачують у відмиванні грошей, отриманих від колишньої української влади. Прокуратура в перший день слухань заявила, що Манафорт отримав з України принаймні 60 млн доларів, які він приховав від оподаткування.

Читайте також: Бухгалтер Манафорта зізналася в підробці фінансової звітності

Засідання проходить у федеральному окружному суді Александрії в штаті Вірджинія. Очікується, що перший етап слухання триватиме три тижні. У вересні під час слухань у іншій справі Манафорт постане перед окружним судом округу Колумбія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-