Українські бізнес-партнери вимагали, щоб Манафорт не реєстрував доходи

Українські бізнес-партнери вимагали, щоб Манафорт не реєстрував доходи

Укрінформ
Адвокат Пола Манафорта заявив, що американський політтехнолог отримував незареєстровані доходи, бо це було умовою його українських бізнес-партнерів.

Про це пише Громадське.

«Вони вимагали, щоб це було зроблено саме в такий спосіб», - заявив під час суду адвокат Томас Зенле.

За даними слідства в Україні Манафорт співпрацював із Віктором Януковичем, олігархами Ринатом Ахметовим та Сергієм Львочкіним, а також з іншими наближненими до екс-президента людьми.

Читайте також: Манафорт переховував гроші Януковича на 30 рахунках - прокурор

Відтак, оплату за свої послуги в Україні Манафорт отримував через таємні схеми: прокурори в суді заявили, що у політтехнолога було 30 прихованих банківських рахунків за межами США.

Щодо компаньйонів Манафорта, зокрема Ріка Гейтса, який також працював з ним в Україні, адвокат Зенле зазначив: «Манафорт довіряв їм говорити одне з одним і впевнюватись, що справи ідуть добре».

Читайте також: Манафорт божиться, що не хотів обдурювати податківців

Як відомо, у вівторок у США почався суд над політтехнологом екс-президента України Віктора Януковича та екс-керівником передвиборної кампанії Дональда Трампа Полом Манафортом. Його, зокрема, обвинувачують у відмиванні грошей, отриманих від колишньої української влади.

Читайте також: Мюллер оголосив, хто свідчитиме у справі Манафорта в суді

Засідання триває у федеральному окружному суді Александрії в штаті Вірджинія. Очікується, що перший етап слухання триватиме три тижні. У вересні під час слухань у іншій справі Манафорт постане перед окружним судом округу Колумбія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-