Бухгалтер Манафорта зізналася в підробці фінансової звітності

Бухгалтер Манафорта зізналася в підробці фінансової звітності

Укрінформ
Офіс Пола Манафорта займався фальсифікацією звітних фінансових документів з метою зменшення виплати податків, а також для отримання вигідних кредитів.

Це підтвердила на суді бухгалтер екс-керівника президентської кампанії Дональда Трампа Синтія Лапорта, повідомило інформагентство Reuters.

"Бухгалтер Пола Манафорта, голови кампанії президента США Дональда Трампа, зізналася під час судового засідання в п'ятницю, що допомагала проводити заднім числом документи та фальсифікувати фінансові звіти на вимогу Манафорта та його бізнес-партнера з метою зниження податків та надання йому права на отримання кредитів", - йдеться в повідомленні.

Лапорта, яка готувала податкові декларації Манафорта, починаючи з 2014 року, сказала журі присяжних у федеральному суді в Олександрії (штат Вірджинія), що вона надала свідчення після укладення угоди про імунітет з урядом, щоб уникнути судового переслідування.

Читайте також: Манафорт переховував гроші Януковича на 30 рахунках - прокурор

Нагадаємо, суд над колишнім політтехнологом екс-президента України Віктора Януковича та екс-керівником передвиборної кампанії Дональда Трампа Полом Манафортом розпочався у вівторок, 31 липня. Його, зокрема, обвинувачують у відмиванні грошей, отриманих від колишньої української влади.

Прокуратура в перший день слухань заявила, що Манафорт отримав з України принаймні 60 млн доларів, які він приховав від оподаткування.

Засідання проходить у федеральному окружному суді Александрії в штаті Вірджинія. Очікується, що перший етап слухання триватиме три тижні.

У вересні під час слухань по іншій справі Манафорт постане перед окружним судом округу Колумбія.

Фото: АР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-