Президент Грузії про Росію: Апетит агресора тільки збільшується

Президент Грузії про Росію: Апетит агресора тільки збільшується

Укрінформ
Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі заявив, що "сюсюкання" з Росією нічого хорошого не принесло тим країнам, які намагалися її заспокоїти.

Про це він сказав під час круглого столу: "Заади миру і безпеки - 10 років після російсько-грузинської війни 2008 року", повідомляє "Грузия Online".

"Навіть з найбільш прагматичним досвідом ми можемо бачити, що сюсюкання з Росією не принесло нічого хорошого для тих країн, які намагалися заспокоїти Росію. А також тим, хто намагався досягти відчуття, що це може закінчитися одним або двома шматками. Апетит агресора тільки збільшується вслід за захопленням і агресією", - заявив Маргвелашвілі.

За його словами, Грузія знає плани Росії, які полягають в тому, щоб зупинити Грузію "будь-яким механізмом, який створить труднощі для країни". 

Проте, як підкреслив Маргвелашвілі, Грузія не зупиниться ані в розвитку країни, ані в подальшому розвитку демократії, ані в інтеграції до Євросоюзу і НАТО. 

Читайте також: Світ прокинувся: головний підсумок грузино-російської війни

Він додав, що виконання цих планів є гарантом того, що територіальна цілісність і суверенітет Грузії будуть відновлені мирно. 

"Грузія ніколи не розглядала відновлення територіальної цілісності і суверенітету силовими методами", - зазначив президент. 

Як повідомлялося, 8 серпня 2018 року виповнюється 10 років з початку прямої збройної агресії Російської Федерації проти Грузії. Нехтуючи загальновизнаними нормами і принципами міжнародного права, збройні сили РФ грубо порушили міжнародно визнані кордони і вторглися на суверенну територію Грузії.

Фото: lesbi.ge

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-