У Раді Європи заявили про беззастережну підтримку суверенітету Грузії

У Раді Європи заявили про беззастережну підтримку суверенітету Грузії

Укрінформ
У Раді Європи з нагоди 10-річчя від початку конфлікту в Грузії заявили про беззастережну підтримку її суверенітету і територіальної цілісності.

Відповідну заяву зробила Марія Пейчинович Бурич, голова Комітету міністрів Ради Європи, заступник прем'єр-міністра і міністра закордонних та європейських справ Хорватії.

«Цього року виповнюється 10 років з початку конфлікту в Грузії, який, на жаль, досі не врегульований. Як голова Комітету міністрів Ради Європи хочу в цьому зв'язку знову заявити про свою беззастережну підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів. Мої думки звернені до постраждалих у результаті конфлікту, особливо до численних переміщених осіб».

Як відомо, 8 серпня 2018 року виповнюється 10 років з початку прямої збройної агресії Російської Федерації проти Грузії. Тоді, нехтуючи загальновизнаними нормами і принципами міжнародного права, збройні сили РФ грубо порушили міжнародно визнані кордони та вторглися на суверенну територію Грузії. Президент Європейської ради Дональд Туск заявив про те, що ЄС підтримує суверенітет та територіальну цілісність Грузії та виступає за мирне вирішення конфлікту.

Головування у Комітеті міністрів Ради Європи Хорватія розпочала з 1 червня поточного року. Офіційна передача піврічного головування відбулася на зустрічі представників 47 країн-членів цієї організації в данському Гельсінгері наприкінці травня поточного року. Хорватія вперше головує у Комітеті міністрів Ради Європи, членом якої вона стала у 1996 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-