Саудівська Аравія відкликала посла з Канади

Саудівська Аравія відкликала посла з Канади

Укрінформ
Саудівська Аравія призупинила нову торгівлю та інвестиції з Канадою, після того як міністерство закордонних справ цієї країни закликало Ер-Ріяд випустити арештованих активістів.

Про це повідомляє Reuters.

Окрім того, Міністерство закордонних справ Саудівської Аравії відкликало свого посла з Оттави, а також дало канадському послу 24 години, щоб він покинув країну.

Саудівська Аравія також вирішила припинити усі торговельні операції із Канадою. “Королівство Саудівської Аравії оголошує про замороження усіх нових торговельних та інвестиційних операцій між Саудівською Аравією та Канадою й залишає за собою право вживати подальші дій”, - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

У п'ятницю Канада заявила, що вона "серйозно стурбована" арештами активістів громадянського суспільства та жіночих правозахисників у Саудівській Аравії і закликала саудівську владу негайно звільнити всіх мирних правозахисників.

Читайте також: Жінки в Саудівській Аравії отримали право керувати автомобілем

Більшість арештованих виступали за право керувати та припинення системи опіки та піклування чоловічої статі в країні, яка вимагає, щоб жінки отримували обов’язкову згоду чоловіків при прийнятті важливих рішень.

Саудівська Аравія заявила, що вважає такі заяви Канади втручанням у внутрішні справи країни.

"Будь-який подальший крок від канадської сторони в цьому напрямку буде розглядатися як підтвердження нашого права втручатися у внутрішні справи Канади", - сказано в заяві.

Зазначимо, що Саудівська Аравія є одним із головних торговельних партнерів Канади на Аравійському півострові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-