З початку року в Середземному морі потонули 1500 біженців

З початку року в Середземному морі потонули 1500 біженців

Укрінформ
За перші сім місяців 2018 року при спробі потрапити в Європу у Середземному морі потонули понад 1,5 тисячі біженців. Тільки в червні і липні кількість загиблих перевищила 850 осіб.

Про це інформувало Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR) в Женеві 3 серпня, передає DW.

Таким чином морський шлях до Європи через Середземне море є найбільш смертоносним у всьому світі, зазначається у заяві.

Зростання числа загиблих при спробі потрапити морським шляхом в Європу викликає особливу тривогу, якщо взяти до уваги загальне скорочення числа громадян, які відправляються в таку подорож, заявили автори звіту. За їх даними, з січня по липень 2018 року таких людей налічувалося 60 тисяч - вдвічі менше, ніж за аналогічний період минулого року.

На даний момент більшість біженців через Середземне море прибувають до Іспанії (понад 23,5 тисячі за перші сім місяців 2018 року). В Італії цей показник становив 18,5 тисячі, в Греції - 16 тисяч.

Коментуючи цю доповідь у суботу, 4 серпня, представник офісу UNHCR у Німеччині Мартін Ренч закликав європейські країни зберегти службу порятунку біженців в Середземному морі. За його словами, Європа має взяти на себе відповідальність за порятунок людей, і свій внесок повинна  зробити кожна країна.

Читайте також: Італія погодилася приймати врятованих мігрантів - допоки ЄС шукає рішення

У свою чергу повноважний представник UNHCR в середземноморському регіоні Венсан Коштель закликав усі держави вздовж маршрутів біженців вжити заходів для ліквідації бізнесу перевізників нелегальних мігрантів. Необхідно притягнути їх до відповідальності, щоб уникнути нових жертв, підкреслив він. Поки всі країни на маршрутах біженців не об'єднають зусилля проти перевізників, трагедії будуть продовжуватися, додав Коштель.

У свою чергу міністр закордонних справ ФРН Хайко Мас закликав досягти якнайшвидшого вирішення проблеми, пов'язаної з прийомом врятованих в Середземному морі мігрантів. При цьому, на його думку, не слід примушувати всі 28 країн ЄС приймати цих людей. Ті держави, які не беруть участь у розподілі біженців, повинні брати участь у вирішенні інших проблем, зокрема, в усуненні причин нелегальної еміграції в Європу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-