Чавушоглу назвав

Чавушоглу назвав "конструктивною" зустріч із Помпео

Укрінформ
Туреччина й Сполучені Штати домовилися тісно співпрацювати для вирішення проблем між двома країнами після "конструктивної" зустрічі.

Про це в коментарях турецьким телеканалам заявив міністр закордонних справ країни Мевлут Чавушоглу, передає Reuters.

"У п'ятницю міністр закордонних справ Туреччини Мевлут Чавушоглу, після "конструктивної" зустрічі з Держсекретарем Майком Помпео, повідомив, що Туреччина й Сполучені Штати домовилися тісно співпрацювати для вирішення проблем між двома країнами", - йдеться у повідомленні.

Турецький міністр також додав, що під час перемовин обговорювалася й ситуація в Сирії.

Як зазначає Reuters, перемовини між двома країнами на полях регіонального саміту в Сінгапурі відбулися після того, як Вашингтон увів санкції проти двох турецьких міністрів у справі про арешт американського пастора Ендрю Брансона, якого судять за звинуваченнями у тероризмі. У відповідь Анкара назвала обмежувальні заходи неприйнятними.

Читайте також: Санкції США обвалили турецьку валюту до рекордного мінімуму

Як повідомлялося, у середу Департамент контролю за іноземними статками Мінфіну США вніс у санкційний список міністра юстиції Туреччини Абдулхаміта Гала та міністра внутрішніх справ Сулеймана Соулу. Обидва чиновники відігравали провідні ролі в організаціях, відповідальних за арешт та затримання американського пастора Ендрю Брансона, якого Анкара звинувачує у зв'язках із турецьким опозиційним лідером Фетхулахом Гюленом та у причетності до спроби держперевороту у 2016 році.

Фото:  АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-