У Росії стрімко зростають протестні настрої - Левада-центр

У Росії стрімко зростають протестні настрої - Левада-центр

Опитування
Укрінформ
Готовність росіян взяти участь у масових протестах з економічними вимогами за деякими пунктами досягла максимуму з початку століття.

Це випливає з опитування, проведеного російською недержавною дослідницькою організацією «Левада-центр».

На питання "Якщо такого роду масові виступи протесту відбудуться, ви особисто візьмете в них участь або ні"? 28% респондентів відповіли позитивно. Вище цей показник в новій історії Росії був тільки у вересні 1998 року: тоді на хвилі економічної кризи протестувати були готові 33% росіян.

Потенціал у протесту з політичними вимогами виявився дещо нижчий: готовність брати участь в ньому висловили 23% опитаних. Проте, і це рекордний показник з серпня 2009 року - з часу включення питання про політичний протест в дослідження "Левади".

Читайте також: Росіяни вважають політичну ситуацію “вибухонебезпечною"

Найбільша ж кількість росіян, 37%, готові взяти участь в протестах проти пенсійної реформи. 71% опитаних виступають за повну відміну законопроекту, і тільки 5% хочуть, щоб закон було введено в дію.

Опитування "Левади-центру" було проведено з 19 по 25 липня в 136 населених пунктах 52 суб'єктів Російської Федерації. В ньому взяли участь 1600 осіб. Статистична похибка не перевищує 2,9%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-