У Солсбері попрощалися з жертвою

У Солсбері попрощалися з жертвою "Новічка" Дон Стерджес

Укрінформ
У місті Солсбері відбулося прощання з 44-річною матір'ю трьох дітей Дон Стерджес, яка померла як стверджують у поліції від впливу нервово-паралітичної речовини з групи "Новічок".

Про це повідомляє BBC.

Попрощатися з Стерджес прийшли більше ста чоловік, включаючи її друга Чарлі Роулі, який подарував їй флакон, як виявилося, зі смертельно небезпечною речовиною яквою і сам отруївся, а також її 11-річну доньку.

Спочатку повідомлялося, що труну з тілом британки не будуть нести на руках з міркувань безпеки, за рекомендацією Служби громадської охорони здоров'я Англії (PHE).

Священик Філіп Бромілі, який служив на похороні, у розмові з журналістами підтвердив, що чиновники з PHE дійсно говорили з організаторами, однак труну в крематорій внесли на руках.

У PHE у свою чергу заявили, що кремація не становила ризику для громадськості і від подальших коментарів відмовилися.

Читайте також: На похороні жертви "Новічка" будуть вжиті спеціальні заходи безпеки

Як відомо, Дон Стерджес і її партнер Чарлі Роулі були виявлені без свідомості в суботу 30 червня в Еймсбері, розташованому неподалік від Солсбері. Поліція підтвердила, що вони зазнали впливу нервово-паралітичної речовини "Новічок".

Стерджесс померла 8 липня, в той час як Роулі все ще перебував у критичному стані в районній лікарні Солсбері.

Роулі після виходу з коми розповів, що знайшов запечатану пляшку і, вважаючи, що це парфуми, віддав Дон. Вона бризнула рідиною на зап'ястя.

45-річний чоловік сказав, що не може згадати, де він знайшов коробку з парфумами, але додав, що вони «виглядали дорогими».

Пара захворіла через три місяці після того, як колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені без свідомості на лавці в Солсбері. Вони потрапили до лікарні із серйозним отруєнням невідомою речовиною 5 березня. Речовину ідентифікували як "Новічок". 10 квітня стало відомо, що Юлію Скрипаль виписали з лікарні, а її батько вийшов з критичного стану.

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великобританії правильно ідентифікували речовину, якою був отруєний Скрипаль і його донька Юлія, і підтвердили російське походження "Новічка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-