На похороні жертви

На похороні жертви "Новічка" будуть вжиті спеціальні заходи безпеки

Укрінформ
У понеділок, 30 липня, в британському Солсбері відбудеться прощання з 44-річною матір'ю трьох дітей Дон Стерджесс, яка померла в результаті отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новічок" в Еймсбері.

Як повідомляє Sky News, передбачено спеціальні заходи, щоб запобігти можливому впливу реагенту на тих, хто прийшов попрощатися із загиблою.

Зокрема, як розповів вікарій Салісберийської єпархії Філіп Бромілі, на похороні не буде носильників: труна буде вже стояти на місці, коли рідні прийдуть попрощатися з Дон. «У сім'ї буде 15 хвилин тиші з труною", - зазначив він.

Він також сказав, що, за його інформацією, сторонні люди не будуть допущені на прощання.

45-річний партнер загиблої Чарлі Роулі, який також отруївся речовиною, сказав: "Я думаю, що вона заслуговує на все, вона заслуговує набагато більшого".

Брат Чарлі Роулі Метью також зазначив, що Дон Стерджесс була дійсно прекрасною людиною, і у неї було багато друзів, які дбали про неї.

Читайте також: До отруєння Скрипалів причетні щонайменше дві групи кілерів - ЗМІ

Як відомо, пара була знайдена без свідомості в суботу 30 червня в Еймсбері неподалік від Солсбері. Поліція підтвердила, що вони піддалися впливу нервово-паралітичної речовини "Новічок".

Стерджесс померла 8 липня, в той час як Роулі все ще перебував у критичному стані в районній лікарні Солсбері.

Роулі, після виходу з коми, розповів, що знайшов запечатану пляшку і, вважаючи, що це парфуми, віддав Дон. Вона покропила рідиною зап'ястя.

45-річний чоловік сказав, що не може згадати, де він знайшов коробку з парфумами, але додав, що вони «виглядали дорогими».

Пара захворіла через три місяці після того, як колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості на лавці у Солсбері. Вони потрапили до лікарні із серйозним отруєнням невідомою речовиною 5 березня. Речовину ідентифікували як "Новічок". 10 квітня стало відомо, що Юлію Скрипаль виписали з лікарні, а її батько вийшов з критичного стану.

В Організації із заборони хімічної зброї дійшли висновку, що влада Великобританії правильно ідентифікувала речовину, якою був отруєний Скрипаль і його дочка Юлія, і підтвердили російське походження "Новічка".

Фото: SWNS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-