Перейменування Македонії: парламент затвердить деталі референдуму

Перейменування Македонії: парламент затвердить деталі референдуму

Укрінформ
Наступного понеділка в парламенті Македонії відбудеться голосування щодо пропозицій уряду, в яких прописані деталі референдуму щодо угоди з Грецією про зміну назви країни на Республіка Північна Македонія.

Про це повідомляє AP.

"Македонські законодавці проведуть голосування щодо пропозицій уряду, які встановлюють деталі референдуму щодо угоди з Грецією про зміну назви країни на Республіка Північна Македонія", - йдеться у повідомленні.

Очікується, що ці пропозиції будуть схвалені в понеділок, адже коаліція прем'єр-міністра Македонії Зорана Заєва має 67 зі 120 місць у парламенті, а для затвердження рішення необхідна проста більшість голосів.

Як повідомляє AP, Заєв запропонував провести референдум 30 вересня. Тоді у македонців спитають: "Чи виступаєте ви за членство в Європейському Союзі та НАТО, приймаючи угоду між Республікою Македонією та Грецькою Республікою?"

Читайте також: Перейменування Македонії: прем'єр назвав запитання на референдум

Як повідомлялося, суперечка між Грецією і Македонією навколо назви останньої триває ще з 1991 року, проте глави урядів двох країн все ж дійшли згоди 12 червня 2018 року. Парламент Македонії ратифікував договір з Грецією щодо перейменування країни на Республіку Північна Македонія.

Через відмову президента Македонії Джорге Іванова підписувати договір з Грецією щодо зміни назви держави прем'єр-міністр Зоран Заєв запропонував провести референдум щодо зміни у назві країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-