Перейменування Македонії: прем'єр назвав запитання на референдум

Перейменування Македонії: прем'єр назвав запитання на референдум

Укрінформ
Прем'єр-міністр Македонії Зоран Заєв оприлюднив запитання, на яке громадяни повинні будуть відповісти на референдумі про перейменування країни в разі його проведення.

Про це повідомляє Ekathimerini.

"Заєв повідомив, що запитання буде таким: "Чи схвалюєте ви членство в Європейському Союзі та НАТО, прийнявши угоду (про перейменування - ред.) між Республікою Македонія та Грецькою республікою?" - йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, Заєв додав, що попри "дорадчий характер" референдуму, вибір людей матиме вирішальне значення для всіх політичних партій.

Читайте також: Уряд Македонії прийняв рішення про початок переговорів щодо вступу в ЄС

Як повідомлялося, суперечка між Грецією і Македонією навколо назви останньої триває ще з 1991 року, проте глави урядів двох країн все ж дійшли згоди 12 червня 2018 року. Парламент Македонії ратифікував договір з Грецією щодо перейменування країни на Республіку Північна Македонія.

Водночас прем'єр-міністр Македонії Зоран Заєв не виключає проведення референдуму щодо назви країни в разі відмови президента Джорге Іванова підписати договір з Грецією щодо зміни назви держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-