Уряд Македонії прийняв рішення про початок переговорів щодо вступу в ЄС

Уряд Македонії прийняв рішення про початок переговорів щодо вступу в ЄС

Укрінформ
Уряд Македонії прийняв рішення про початок переговорів щодо вступу країни до Євросоюзу: переговорний процес розпочнеться у червні 2019 року.

Про це повідомляє Novinite.bg з посиланням на сайт уряду Македонії.

Згідно з оприлюдненою інформацією, головним у переговорах з боку Македонії призначений віце-прем'єр Буяр Османі, а за технічну сторону переговорного процесу відповідальним призначений радник глави уряду Македонії Боян Маричич.

Відомо також, що на засіданні уряду був присутнім і єврокомісар з питань розширення і політики добросусідства Йоганнес Хан.

На брифінгу, що відбувся у македонській столиці, прем'єр-міністр Македонії Зоран Заєв заявив, що «переговори про вступ Македонії до ЄС набувають історичного значення і стають пріоритетом для керівництва країни».

Читайте також: НАТО запросило Македонію до переговорів про вступ

Згідно з попереднім досвідом, через який пройшли інші держави, найбільш чутливими сторонами переговорного процесу залишаються сфери правосуддя, свободи і безпеки, а найоб'ємнішими розділами переговорів - сільське господарство, продовольча безпека, ветеринарна і фітосанітарна політика.

Доповідач по Македонії в Європарламенті, депутат Іво Вайгил підкреслив у зв'язку з цим, що «членство в ЄС і НАТО - історичний шанс для Македонії, а другого такого шансу не буде». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-