Екс-президента Вірменії звинуватили у поваленні конституційного ладу

Екс-президента Вірменії звинуватили у поваленні конституційного ладу

Укрінформ
Другого президента Вірменії Роберта Кочаряна звинуватили у поваленні конституційного ладу у справі про розгін демонстрації 1 березня 2008 року в Єревані після президентських виборів.

Таке обвинувачення екс-президенту висунули у межах кримінальної справи про події 1 березня 2008 року, розслідуваної Спеціальною слідчою службою (ССС), передає «Радіо Азатутюн».

До суду загальної юрисдикції Єревана подали клопотання про обрання запобіжного заходу Кочаряну у вигляді арешту.

Сам же обвинувачений в інтерв'ю телеканалу «Еркір медіа» заявив, що пред'явлене йому обвинувачення не має ніякого відношення до дійсності, є надуманим, сфабрикованим і має політичний підтекст.

Читайте також: У Вірменії не виключають зміни договору про статус прикордонних військ РФ

Після зміни влади, яка сталася в країні у квітні-травні 2018 року, новий глава ССС Сасун Хачатрян в кінці червня заявив, що у його відомства є політична воля для того, щоб розкрити справу «1 березня».

3 липня ССС заявила про нові викриття у цій справі, зокрема, про те, що колишнього міністра оборони Мікаела Арутюняна притягнули як обвинуваченого у справі «1+ березня», йому пред'явили звинувачення та оголосили у розшук. Суд ухвалив рішення про заочний арешт Арутюняна.

Читайте також: Злочин 11-річної давнини: племінника екс-президента Вірменії взяли під арешт

Нагадаємо: 1 березня 2008 під час масових акцій протесту, що послідували за президентськими виборами 2008 року, на яких перемогу здобув Серж Саргсян, відбулися зіткнення між силовикам і учасниками акцій. Рано вранці 1 березня 2008 року поліцейські напали на ночували на площі Свободи в Єревані опозиційних демонстрантів, які висловлювали свій протест проти офіційних результатів президентських виборів. Пізніше в той же день на площі біля пам'ятника Олександру Мяснікяну і в її околицях між протестуючими і силовиками відбулися зіткнення, в результаті яких 10 осіб загинули, сотні отримали поранення.

Через 10 років після цих кривавих подій обставини загибелі 10 жертв все ще залишаються нез'ясованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-