Опозиція критикує Меркель після зустрічі з Лавровим і “підсанкційним” Герасімовим

Опозиція критикує Меркель після зустрічі з Лавровим і “підсанкційним” Герасімовим

Укрінформ
У Німеччині опозиційні партії розкритикували канцлерку ФРН Ангелу Меркель за те, що вона не надала більше деталей щодо її перемовин з главою МЗС Росії Сергієм Лавровим та начальником Генштабу РФ Валерієм Герасімовим.

Про це повідомляє Reuters.

"Німецькі опозиційні партії розкритикували канцлерку Ангелу Меркель за те, що вона не надала більше деталей щодо її перемовин із главою МЗС Росії Сергієм Лавровим та начальником Генштабу РФ Валерієм Герасімовим", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє видання, у вівторок речниця Меркель повідомила, що така зустріч дійсно мала місце, і що під час перемовин був також присутній міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас.

Читайте також: Німці більше довіряють Макрону, ніж Меркель

За словами речниці, на зустрічі обговорювалися питання Сирії, ситуація на Близькому Сході та конфлікт в Україні. Однак більше деталей вона не надала.

Депутат від партії "Союз 90/Зелені" Омід Нуріпур повідомив виданню Bild, що було "дуже важко уявити", що Німеччина видала дозвіл на приїзд Герасімову, який перебуває у санкційному списку ЄС із 2014 року, після незаконної анексії Криму Росією. Він також розкритикував уряд Меркель за те, що вона не надала більше деталей щодо причини та змісту несподіваних перемовин з російськими високопосадовцями. Разом з тим Нуріпур повідомив, що домагатиметься розгляду цього питання у Бундестазі.

До критики на адресу Меркель також долучився й речник "Вільної демократичної партії Німеччини" Віжан Джир-Сарай, який назвав поведінку уряду "прикрою й дивною", додавши, що тиша навколо цієї зустрічі є "підозрілою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-