Північна Корея розпочала демонтаж ракетно-космічного комплексу

Північна Корея розпочала демонтаж ракетно-космічного комплексу

Укрінформ
Північна Корея розпочала демонтаж ракетно-космічного комплексу Сохе, зокрема обладнання його ключового об’єкта - місця розробки двигунів для балістичних ракет

Про це звітувала експерти аналітичного центру у Вашингтоні, проаналізувавши супутникові знімки за 20 липня, повідомляє Reuters.

«Знімки від 20 липня показали проведення  робіт на заводі Sohae Satellite Launching з демонтажу будівлі, що використовувалася для зборки космічних ракет-носіїв, а також випробувального стенду, який використовувався в процесі розробки рідинних двигунів для балістичних ракет та космічних ракет-носіїв», - повідомили експерти 38 North, американської програми, що спеціалізується на дослідженнях Північної Кореї.

Експерти припускають, що такі дії можна вважати свідченням зростаючої готовності Північної Кореї виконувати зобов'язання, взяті країною на саміті в червні щодо згортання ядерних програм.

"Оскільки ці об’єкти, як вважається, відігравали важливу роль у розробці технологій для програми створення міжконтинентальних балістичних ракет, ці зусилля є значним кроком з боку Північної Кореї", - наголошено в повідомленні експертів.

Читайте також: Помпео закликав світ продовжити тиск на КНДР

Нагадаємо, зустріч президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина відбулася 12 червня у Сінгапурі. Тоді було підписано заяву, яка підтвердила наміри Північної Кореї позбутися ядерної зброї. Пізніше державний секретар США Майк Помпео перебував з візитом в Пхеньяні для переговорів щодо практичної реалізації домовленостей. У КНДР заявили, що діалог зі Сполученими Штатами засмучує північнокорейську сторону через «односторонній тиск» з боку США. Президент Трамп у свою чергу висловив упевненість, що, незважаючи на складний характер останніх переговорів, КНДР сторона виконає домовленості. 12 липня, через місяць після саміту, Трамп оприлюднив офіційний лист від лідера Північної Кореї, який охарактеризував як доказ істотного прогресу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-