США не підтримують референдум на Донбасі – Держдеп

США не підтримують референдум на Донбасі – Держдеп

Укрінформ
Офіційний Вашингтон не розглядає законної можливості для проведення будь-якого референдуму на окупованій українській території, допоки вона перебуває не під контролем уряду України.

Будь-які спроби провести такий плебісцит вважатимуться нелегітимними. Так відповіли на офіційний запит власного кореспондента Укрінформу в Державному департаменті США.

«Ми не розглядаємо підтримки референдуму на сході України», - підкреслив офіційний представник Держдепартаменту в відповідь на прохання підтвердити або спростувати інформацію про обговорення цієї теми на саміті президентів Трампа й Путіна.

Читайте також: Геращенко відповіла Путіну: Ніяких "референдумів" під дулами автоматів

Про те, що президенти обговорювали це в Гельсінкі 16 липня, написало напередодні інформагентство Bloomberg. У п’ятницю це підтвердив російський посол у Вашингтоні Анатолій Антонов. 

Як зауважили в цьому зв’язку в Держдепартаменті США, «Мінські угоди є процесом для розв’язання конфлікту на Донбасі, і ці угоди не включають жодної опції для референдуму».

Крім того, в Державному департаменті наголосили: «Організація так званого референдуму в частині України, яка не знаходиться під контролем уряду, буде незаконною».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-