У Гонконгу пікетували генконсульство РФ з вимогою звільнити політв’язнів

У Гонконгу пікетували генконсульство РФ з вимогою звільнити політв’язнів

Фото
Укрінформ
У Гонконгу місцеві активісти, серед яких один з головних претендентів на Нобелівську премію миру 2018 року Джошуа Вонг, пікетували генконсульство РФ з вимогою звільнити всіх українських політичних в’язнів.

Про це повідомляє спільнота Save Oleg Sentsov у Facebook.

“Лідери Революції парасольок 2014 року в Гонконзі, серед яких один з головних претендентів на Нобелівську премію миру 2018 року, 21-річний Джошуа Вонг, сьогодні пікетували генеральне консульство Російської Федерації з вимогою звільнити всіх українських політичних в’язнів Кремля та завершити епоху правління Путіна”, - йдеться в повідомленні.

Лідери Революції парасольок в Гонконзі підтримали Олега Сенцова / Фото: Save Oleg Sentsov, Facebook

При цьому підкреслюється, що “представники Росії відреагували на мітинг розгоном його учасників”.

Як результат акції гонконгські демократи опублікували петицію з вимогою негайного звільнення політв’язнів, зупинення карного переслідування демократів та повалення диктатури Путіна, поінформували в спільноті.

Читайте також: #LetMyPeopleGo: Порошенко наполягає на звільненні всіх українських в’язнів Кремля

Як повідомляв Укрінформ, 14 травня незаконно засуджений у Росії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів. 

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-