У Латвії створять портал для перевірки фейкових новин

У Латвії створять портал для перевірки фейкових новин

Укрінформ
Влада Латвії створить спеціальний інтернет-портал для перевірки хибних новин.

Про це в інтерв'ю передачу телеканалу LNT "900 секунд" повідомив міністр внутрішніх справ Латвії Ріхард Козловськіс, передає Delfi.

"Ми працюємо в цьому напрямі, створено координаційний механізм. Я дуже сподіваюся, що нам удасться створити єдиний портал, де будь-який житель Латвії зможе з'ясувати достовірність інформації", - сказав він.

За словами Козловськіса, жителям не слід сліпо вірити всьому, що вони читають в інтернеті, краще черпати інформацію в офіційно зареєстрованих ЗМІ або держструктурах. Достовірність багатьох новин можна швидко перевірити, просто подзвонивши в оперативні служби.

Козловськіс від імені правоохоронних органів також пообіцяв зробити все, щоб ідентифікувати і затримати розповсюджувачів цих фейкових новин.

Читайте також: КремлеЗМІ з російськими вояками знімають фейки про ЗСУ

Як зазначає Delfi, останнім часом в латиському інтернеті розповсюджується велика кількість хибних новин. Так, минулого тижня на порталі redzams.net була опублікована фейкова новина про те, що 15 липня обрушився торговельний парк Alfa, внаслідок чого кілька людей постраждали і сотні загинули. На цьому порталі публікуються і інші хибні новини, наприклад, про те, що з початком навчального року кожен школяр отримає по 300 євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-