У Росії суд залишив режисера Серебреннікова під арештом до 22 серпня

У Росії суд залишив режисера Серебреннікова під арештом до 22 серпня

Укрінформ
Басманний суд Москви до 22 серпня залишив під домашнім арештом художнього керівника "Гоголь-центру", режисера Кирила Серебреннікова, якого в Росії обвинувачують в розкраданні бюджетних коштів.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Суд ухвалив: подовжити термін утримання під домашнім арештом відносно обвинуваченого Серебреннікова до 12 місяців, тобто до 22 серпня 2018 року", - оголосила рішення суддя Наталія Дудар.

Тією ж ухвалою на строк до 19 вересня домашній арешт подовжено колишньому керівникові департаменту державної підтримки мистецтва і народної творчості Мінкультури РФ, директору Російського академічного молодіжного театру (РАМТ) Соф’ї Апфельбаум.

Згідно з клопотанням СКР, обвинувачені, як вважає слідство, як і раніше можуть утекти, спробувати схилити свідків до надання свідчень на свою користь, знищити докази і іншим чином перешкодити провадженню у справі. Подовження арешту фігурантів необхідно для "реалізації їх права на ознайомлення з матеріалами кримінальної справи", уточнив слідчий.

Читайте також: Призер МКФ у Карлових Варах віддала свою нагороду Сенцову і Серебренникову

Захист фігурантів просив суд у задоволенні клопотання відмовити. Зокрема, адвокат Серебреннікова Дмитро Харітонов заявив, що за його підзахисного може бути внесена застава в 68 млн рублів - на суму збитку, що спочатку інкримінувалася йому, і що "в силі залишаються всі 130 раніше заявлених порук" від різних діячів культури і політики. Але суддя в цьому клопотанні відмовила.

Як повідомляв Укрінформ, російський режисер Кирило Серебренніков перебуває під домашнім арештом за звинуваченням в розкраданнях. Винним себе він не визнає. Його затримали на зйомках фільму "Літо" про Віктора Цоя і Майка Науменка. У 2018 році ця картина була показана в Каннах.

Фото: РИА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-