Австралія ще сподівається на діалог із Росією щодо МН17

Австралія ще сподівається на діалог із Росією щодо МН17

Заява
Укрінформ
Австралія, як і Нідерланди, переконана, що Росія винна у збитті літака рейсу МН17, і очікує, що Москва погодиться на переговори з цього питання. 

Таку заяву у четверті роковини збиття літака рейсу МН17 оприлюднила міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп, повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу зовнішньополітичного відомства Австралії.

“25 травня 2018 року Австралія та Нідерланди оголосили, що ми вважаємо Росію відповідальною за збиття літака. Ми сподіваємось, що шляхом переговорів з Росією ми зможемо започаткувати діалог щодо обставин, що призвели до трагічної втрати невинних людей. Ми зобов'язані цим пам'яті жертв та їхніх родин та друзів”, - йдеться у заяві.

У заяві також відзначається значна робота та важливі результати діяльності Спільної слідчої групи, які вказують на роль Росії у трагедії.

“Ми високо цінуємо постійну ретельну роботу Спільної слідчої групи (JIT), до складу якої входять слідчі органи Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України. Цього року JIT оприлюднила нові значні результати свого кримінального розслідування, в тому числі те, що ракетна система, що використовувалася для знищення МН17, належала російській армії”, - йдеться у заяві.

Очільниця австралійського зовнішньополітичного відомства також згадує важливу роль австралійців у допомозі розслідуванню та родинам жертв трагедії і наголошує на важливості пам’ятати загиблих.

“Ми віддаємо належне австралійським військовослужбовцям, поліцейським, дипломатам та іншим особам, які їздили до України та Нідерландів, щоб розслідувати аварію, повернути тіла жертв додому та продовжувати розкривати правду... Ми пам'ятаємо тих, хто загинув, особливо 38 людей, які називали Австралію домом. Наші думки також линуть до тих, хто їх любив і кого любили вони”, - наголосила міністр.

Читайте також: Саме Росія має відповісти за теракт з літаком MH17 - Порошенко

Як повідомлялося, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 із Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий бойовиками на Донбасі 17 липня 2014 року. На борту лайнера було 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

24 травня Міжнародна спільна слідча група поінформувала, що літак рейсу MH17 над окупованою територією Донбасу був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських ЗС, що дислокується в Курську.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-