У Польщі під посольством РФ провели флешмоб за звільнення політв'язнів Кремля

У Польщі під посольством РФ провели флешмоб за звільнення політв'язнів Кремля

Відео
Укрінформ
Польські активісти провели в неділю під посольством Росії у Варшаві флешмоб, спрямований проти путінського режиму і з вимогою звільнення українських та інших політв'язнів в РФ.

Активісти розвісили на паркані російського посольства плакати проти політики Путіна і закинули на територію посольства РФ у Варшаві саморобні футбольні м'ячі з написаними на них прізвищами політв'язнів Кремля, інформується на сторінці активістів у Facebook.

“Ми стоїмо перед воротами представництва кремлівського авторитарного та імперського режиму, який брутально і рішуче знищує вільних і свідомих людей, особливо тих, як особливо Олег Сенцов і понад 70 політв'язнів з України, Білорусі, Чечні, а також й інших кінців похмурої і гротескної, але все ще смертельно небезпечної імперії, хто має мудрість розуміти, потребу і відвагу говорити, а також волю і здатність захищати правду про зло, проявом якого є російська держава”,- наголосили учасники акції у відеоролику з проведеного флешмобу.

Вони зазначили, що акцію проведено під час фіналу чемпіонату світу з футболу, який кремлівський режим символічно організував світові на “згарищах Грозного, викрадених, пограбованих та знищених територіях Криму та Донбасу, з кривавим виглядом на руїни сирійських міст, шкіл та лікарень”.

“Стадіони цього чемпіонату збудовано на кістках беззахисних жертв вічного поневолювача, який балансує у своїй історії між авторитаризмом у вигляді сурковської суверенної демократії і тоталітаризмом у вигляді царату, а пізніше - народної демократії у вигляді геноциду”, - наголошують активісти у своєму відеоролику.

Як підкреслюється, кожен удар по м'ячу під час чемпіонату був “як удар кремлівського cолдата чи найманця по голові українського політв’язня, ув'язненого кримсько-татарського парламентарія, схопленого чеченського захисника, засудженого білоруського дисидента”.

Читайте також: У Кракові провели акцію на підтримку українських політв’язнів

Наголошується, що, насолоджуючись без рефлексії великим спортом, треба завжди мати перед очима картини Андрія Єрмоленка і не можна ігнорувати голос історичного попередження: тоталітаризм завжди розвивається на грунті загальної байдужості і відсутності реакції на насилля і приниження.

Активісти розвісили на паркані посольства плакати Андрія Єрмоленка, транспаранти з написами “Росіяни, майте відвагу бути вільними”, “Cвободу Олегу Сенцову” тощо.

Андрій Єрмоленко - український художник, ілюстратор і дизайнер. Відомий як автор низки яскравих графічних робіт, а також завдяки нашивкам для сотень Євромайдану і воїнів АТО (зокрема «Укроп»), та серії неофіційних логотипів для найбільших міст України «United Colours of Ukraine».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-