В уряді Моравецького заявляють, що політика Москви загрожує безпеці Польщі

В уряді Моравецького заявляють, що політика Москви загрожує безпеці Польщі

Укрінформ
Політика Москви загрожує безпеці Польщі. Для покращення відносин між обома країнами Кремль має здійснити багато кроків, зокрема, відмовитися від агресії в Україні і віддати Польщі літак Ту-154М екс-президента Лєха Качинського.

Про це повідомив голова постійного комітету Ради міністрів Польщі Яцек Сасін, коментуючи польсько-російські відносини перед зустріччю у Гельсінкі президентів США та Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна, інформує Polsatnews.pl.

"Росія не робить жодних жестів, які свідчили б про те, що вона готова змінити свою політику, яку ми оцінюємо як пряму загрозу нашій безпеці, оскільки агресивні дії ведуться у безпосередньому сусідстві Польщі", - зазначив Сасін.

Він наголосив, що Польща виступає за нормальні і добросусідські відносини з Росією, але для цього сьогодні Москва "не створює відповідну атмосферу".

Читайте також: Росія все ще відмовляється повертати обломки літака Качинського і чорні скриньки

"Ми не сприймаємо російську політику, яку здійснює влада під керівництвом Володимира Путіна, і вимагаємо хоча б припинити агресію в Україні, повернути Крим, який залишається незаконно анексованим, повернути нашу власність — тобто залишки "Туполєва" і "“чорні скриньки", - заявив Сасін, додаючи, що цих проблем є багато.

Як повідомлялося, сьогодні президент США Дональд Трамп зустрівся з президентом Фінляндії Саулі Нійністьо перед самітом з президентом РФ Володимиром Путіним у Гельсінкі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-